Nofima legger stor vekt på universell utforming. Vårt nettsted skal være tilgjengelig for alle.

Nettstedet er responsivt, det vil si at det skal fungere bra uansett om du bruker en datamaskin, smartbrett eller smarttelefon når du besøker oss.

Nettsidene våre er utviklet i henhold til retningslinjer i WAI – Web Accessibility Initiative.

Ta kontakt med oss dersom du har problemer med tilgjengeligheten eller med å finne fram.

Skriftstørrelse

Du kan justere skriftstørrelsen på nettstedet ved å holde Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac), og samtidig trykke på + for å forstørre eller – for å forminske.

Alternative tekster

Alle bilder skal ha alternative tekster slik at de også er forståelige for blinde, svaksynte eller de som har skrudd av bildevisning på sin maskin.

Filmer

Nofima publiserer en rekke filmer om vår forskning og aktivitet. Filmene legges ut på våre nettsider og er også tilgjengelige på Vimeo og Youtube.

En samleside viser oversikt over alle filmene vi har lagt ut.

Vi har i dag ikke tekstlige alternativer til filmene.

Filer til nedlasting

En del dokumenter på nofima.no er laget i PDF, Word og Powerpoint-formatene. Dette gjelder hovedsaklig vedlegg til våre publikasjoner.

Dokumentene kan lastes ned av alle. De fleste er beskyttet slik at du ikke kan redigere i dem.

For å lese dem trenger du gratisprogrammer som for eksempel Adobe ReaderMicrosoft Office eller Open Office.

Språk

På vårt nettsted tilstreber vi et korrekt, klart og brukertilpasset språk forståelig for alle. Men ikke alle tekster kan være enkle, og ikke alle tekster kan være uten fagspråk.

Publikasjoner fra våre forskere skiller seg ut fra annet innhold ved at de inneholder mye fagspråk.

Hovedspråket på nofima.no er norsk. Vi etterstreber å oversette alt innhold også til engelsk.

Personvern

Internett-kjeks (informasjonskapsler) benyttes på de fleste nettsider og er små tekstfiler som lagres av nettleseren på din datamaskin. Nofima bruker slike internett-kjeks blant annet for å se om du er ny besøkende eller har besøkt oss tidligere. Du kan selv slå av internett-kjeks ved å endre innstillinger i din nettleser.

Vi bruker statistikkverktøyet Google Analytics for å lage statistikk for bruk av nofima.no. IP-adresser anonymiseres før de sendes til Google, slik at de ikke kan knytte opplysninger til enkeltbrukere.

Vi samler inn navn og epostadresser til folk som selv har valgt å abonnere på våre nyhetsbrev. Epostadressene benyttes kun til utsendelse av nyhetsbrevene.

Bygninger

Nofimas hovedkontor i Tromsø forvaltes av Statsbygg. Statsbygg har laget nettsiden Bygg for alle som er en oversikt over tilgjengeligheten i offentlige bygg.

På denne siden kan du lese mer om tilgjengeligheten ved vårt hovedkontor.

Vi har ikke tilsvarende informasjon om tilgjengeligheten ved våre andre bygninger.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe.

Kontaktperson: